Кандидат у президенти запропонував не пускати мусульман у США

 Interfax

Прес-секретар Білого дому Джош Ернест розкритикував пропозицію одного з кандидатів на пост президента США Дональда Трампа заборонити в'їзд в країну всім мусульманам, заявивши, що висловлювання Трампа ведуть лише до розколу серед американців.

"Думаю, що Трамп протягом всієї своєї кампанії вивертає все навиворіт, вишукує, де темніше, і намагається грати на людських страхах, щоб використовувати їх як основу своєї кампанії", - сказав Ернест в ефірі телеканалу NBC. За його словами, дана пропозиція Трампа - "наочна ілюстрація того, що він відстоює". "Він сприяє роз'єднанню людей за релігійним принципом.

Це не тільки повністю не відповідає конституції і того, що думає переважна більшість американців, це повністю не відповідає цінностям, які були головними при підставі Америки", - наголосив Ернест.

"І це дуже засмучує", - додав прес-секретар. Раніше керівники кампанії Трампа поширили заяву, в якій говориться: "Дональд Трамп закликає до повного і всеосяжного заборони в'їзду мусульман в США, поки представники нашої країни не розберуться в тому ,що відбувається".

Цю заяву зроблено після теракту зі стріляниною в каліфорнійському місті Сан-Бернардіно, в результаті якого загинули 14 осіб. В оточенні Трампа уточнили, що ініціатива стосується, в тому числі, і мусульман-туристів. Раніше Трамп закликав створити базу даних на всіх мусульман, що живуть у США.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення