Карантин у Києві: фото гігантського затору на мосту Метро шокувало мережу

Мережу розгнівало фото величезного затору на мосту Метро в Києві – люди, незважаючи на карантин через поширення коронавірусу COVID-2019, вирушили на роботу й у своїх справах.

Відповідний пост розмістив житель міста Олексій Давиденко на своїй сторінці в Facebook. За його словами, знімок був зроблений 18 березня, о 9:00. Пробка спостерігалася саме в бік правого берега.

"Загадкові люди. Коли ви через тиждень будете питати у влади, звідки у нас десятки тисяч хворих, просто згадайте це фото і те, що ви без потреби, всупереч рекомендаціям лікарів та влади, поїхали всі разом у справах в місто. Ну, ви ж не зовсім д*біли!? " – написав розгнівано він.

Чоловік підкреслив, що в даний період влада міста і країни будь-якими способами намагається стримати захворюваність і смертність, мінімізувати наслідки.

"Цей робочий день може закінчиться для вас і оточуючих людей у кращому випадку ізоляцією в інфекційному відділенні, а в гіршому – ШВЛ (Апарат штучної вентиляції легенів. – Ред.) і смертю. Це вже тут, серед нас. Ми просто не знаємо, скільки та у яких масштабах", – додав киянин.

Давиденко запитав людей, невже це недостатній привід, щоб залишитися вдома, і зазначив, що тільки так можна допомогти і собі, й іншим людям.

Пост за годину назбирав близько 1,1 тис. лайків, понад 200 коментарів і майже 350 репостів.

"Думаю, багато хто просто не сприймає серйозно: нібито випадків мало, смертність не така вже й велика, або це взагалі змова масонів з фармацевтами. А гроші на життя потрібні", "Для багатьох немає вибору, інакше з карантину вони вийдуть на біржу праці. А в Україні не тільки медицина на поганому рівні, але і ринок праці", - пишуть кияни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення