Карантин в Україні: які обмеження знімуть з 22 травня

З 12 травня в Україні почали пом'якшувати карантинні заборони та стало відомо, що планує дозволити українцям після 22 травня.

Як повідомляють у МОЗ, з 22 травня в Україні планують дозволити проведення спортивних змагань, роботу готелів, проведення ЗНО. Відкриються дитячі сади, а також запустять з деякими обмеженнями громадський транспорт.

"Якщо говорити про пом'якшення – це дозвіл на проведення спортивних змагань, але, звичайно, без глядачів. Це відкриття готелів, крім хостелів і функціонування ресторанів і спортивних залів. Це зовнішнє незалежне оцінювання, тобто ми даємо дозвіл. Також буде відповідний дозвіл на громадський транспорт і також дошкільні навчальні заклади", - розповів глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу.

Він підкреслив, що всі послаблення будуть можливі тільки при дотриманні протиепідемічних правил. Українці будуть зобов'язані дотримуватися маскового режиму, соціальну дистанцію, дезінфекцію рук і поверхонь.

Степанов пояснив, що під кожен пункт ослаблення будуть розроблені дуже чіткі критерії роботи. Будуть розроблені строгі правила проведення спортивних змагань та роботі громадського транспорту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення