Карта терору: за два роки в Європі загинуло 443 людини

Створена карта Європи, на якій відзначили кількість загиблих у 18 терактах, які були скоєні протягом останніх двох років.

Такі зведені дані опублікувало видання Daily Mail Online, передає 112 Україна.

"Хвиля смертельних атак по всій Європі протягом останніх двох років залишила багатьох громадян, що живуть там у страху", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що за вказаний період було 18 основних нападів та інші атаки божевільних фанатиків.

2014 рік

Брюссель, Бельгія, 24 травня: загинуло четверо осіб

Підозрювані в антисемітизмі бойовики застрелили трьох відвідувачів у Єврейському музеї у Брюсселі. Троє загинули в результаті нападу, причому двоє з них - туристи з Ізраїлю. Ще одна людина померла в лікарні в результаті отриманих травм.

Тур, Франція: 20 грудня - троє травмованих

Француз, що прийняв іслам, напав на трьох поліцейських, після чого був застрелений. 20-лений хлопець увійшов у поліцейську дільницю в місті Жуе-ле-Тур і серйозно поранив поліцейських. Відзначається, що нападник опублікував прапор "Ісламської держави" на своїй сторінці в Facebook, при цьому він був громадянином Франції, народженим в Бургундії.

Діжон, Франція: 21 грудня - 11 отримали поранення

Водій Renault Clio в'їхав у натовп людей. При цьому людина за кермом була дуже п'яною. Повідомляється, що водій намагався задавити стільки людей, скільки зміг, перш ніж зупинитися.

Двоє постраждалих були в дуже важкому стані після події.

Нант, Франція: 22 грудня - 11 отримали поранення

Водій фургона врізався в натовп на Різдвяній ярмарці. Потім він кілька разів вдарив себе ножем. Нападник був одним з п'ятьох, кого госпіталізували в важкому стані.

2015

Париж, Франція: 7 січня - 12 загиблих

Двоє людей в масках увірвалися в редакцію сатиричного журналу "Шарлі Ебдо" і розстріляли з автоматів Калашкникова співробітників видання. Це сталося після того, як журнал опублікував карикатуру із зображенням пророка Мухаммеда. Серед загиблих був редактор журналу Стефан Шарбоньє, під його керівництвом видання висміювало все від релігії до фемінізму.

Передмістя Парижа, Франція: 8 січня - один вбитий та один поранений

Бойовик, озброєний пістолетом і кулеметом, застрелив поліцейського і поранив ще одну людину перш, ніж вбігти. Повідомляється, що цей напад було пов'язано з вбивствами в редакції "Шарлі Ебдо".

Париж, Франція: 9 січня - четверо загиблих

Бойовик взяв у заручники кілька осіб в елітному супермаркеті після перестрілки. Поліцейські швидко оточили будівлю, але коли увірвалися всередину, четверо заручників вже були мертві.

Копенгаген, Данія: 14-15 лютого - двоє загинули, п'ятеро поранені

Стрілянина була відкрита на відкритому заході за участю художника, який створював карикатури на пророка Мухаммеда. Через кілька годин стався ще один інцидент біля синагоги, в результаті якого двоє людей загинули, п'ятеро поліцейських отримали поранення.

Париж, Франція: 19 квітня - один убитий

Бойовик вбив француженку після того, як випадково вистрілив собі в ногу при спробі вчинити напад на церкву.

Зворник, Боснія і Герцеговина: 27 квітня - один загинув, двоє отримали поранення

Бойовик з криками "Аллах Акбар" напав на поліцейський відділок. Він встиг убити одного поліцейського і поранити двох, перш ніж його застрелили.

Діярбакир, Туреччина: 5 червня - четверо загинули, понад 100 отримали поранення

Два вибухи прогриміли під час мітингу опозиції, в результаті чого загинули четверо людей, ще 100 людей отримали поранення. Президент Туреччини Таїп Ердоган назвав подію провокацією, покликаною підірвати мир напередодні парламентських виборів.

Ліон, Франція: 26 червня - один убитий

Робітника фабрики було знайдено обезголовленим. Коли знайшли його голову, вона була оточена з двох сторін ісламістськими прапорами.

Анкара, Туреччина: 10 жовтня - 102 вбито, понад 400 отримали поранення

Під час демонстрації прогриміло два вибухи, вони забрали більше сотні людських життів. Двоє джерел служб безпеки Туреччини стверджували, що все вказує на те, що за цими вибухами стоїть "ІДІЛ".

Париж, Франція: 13 листопада - 137 вбитих, близько 400 отримали поранення

Серія скоординованих нападів сталася на національному стадіоні під час футбольного матчу між Францією та Німеччиною. За цим послідували вибухи смертників і масові розстріли в кафе, ресторанах і концертному залі міста.

Сараєво, Боснія і Герцеговина: 18 листопада - Двоє загинули, п'ятеро поранені

Цю подію було описано, як напад самотнього вовка. В результаті двоє солдатів загинули, ще п'ятеро отримали поранення.

2016

Брюссель, Бельгія: березень 22 - 35 загинули, понад 300 отримали поранення

Два терористів-смертників влаштували вибухи в залі вильоту аеропорту Брюсселя. Два вибухи прогриміли з проміжком в 9 секунд. Ще один вибух стався через годину у вагоні метро.

Стамбул, Туреччина: 28 червня - 41 загинули, понад 230 отримали поранення

Смертники організували три вибуху в аеропорту Ататюрк. В результаті загинули 23 громадянина Туреччини і 13 іноземних громадян.

Ніцца, Франція: 14 липня - 84 загинули

Під час святкування Дня Бастилії на набережній Ніцци туди в'їхав водій 19-тонної вантажівки. Повідомлялося, що 31-річний нападник планував це протягом декількох місяців. В результаті загинули 84 людини.

Вюрцбург, Німеччина 18 липня - п'ятеро отримали поранення

17-річний іммігрант, озброєний сокирою і ножем, напав на пасажирів регіонального поїзда. В результаті поранення отримали члени сім'ї з Гонконгу, які були в Німеччині в якості туристів, а також один німець. Відповідальність за подію узяла на себе "Ісламська держава".

Мюнхен, Німеччина: 22 липня - дев'ять вбитих

18-річний стрілець діяв самотужки. Він не мав зв'язків з ІДІЛ. Він був одержимий масовими вбивствами.

Ansbach, Німеччина: 24 липня - 15 отримали поранення

Сирієць підірвав себе неподалік від проведення музичного фестивалю на півдні Німеччини. 27-річний чоловік приїхав у країну 2 роки тому і попросив притулку, у нього були проблеми з поліцією через вживання наркотиків та інші злочини.

Руан, Франція: 26 липня - один убитий

Двоє нападників убили священика в церкві на півночі Франції. Спочатку вони взяли п'ятьох заручників. Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що двоє нападників клялися у вірності Ісламській державі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення