Каспаров розкрив хитру стратегію путінської пропаганди і розповів, хто може її побороти

 Апостроф

Політик і російський опозиціонер Гаррі Каспаров вважає, що за час правління російського президента Володимира Путіна в Росії була створена і відпрацьована практика створення фейків, чий вплив тепер поширюється на весь світ.

"Путін використовував раніше і продовжує використовувати, тільки більш вдосконалену і масштабну, тактику війни в Інтернеті. Це хакери, які працюють на нього, боти, що створюють неймовірну кількість фейків. Їх діяльність призводить до хаосу в світовому бізнесі, впливає на вибори на Заході", - каже Каспаров.

За його словами, безліч фабрик тролів і фекових новин в рунеті мають на меті переконати людей в тому, що правда відносна. Також він наводить у приклад сайти, які викликають довіру користувачів, так як там в більшості своїй міститься справжня інформація. Однак вона розбавляється 10% фейків і люди в них також вірять.

"Відточивши цю методику на росіянах, Кремль почав використовувати її спочатку в сусідніх країнах, потім в країнах Східної Європи, а тепер відчуває себе настільки впевнено, що атакує за допомогою цієї тактики весь вільний світ", - говорить опозиціонер.

За словами Каспарова, великі компанії Google, Apple, Facebook, мають всі можливості зупинити поширення фейків. Однак їхні зусилля повинні підкріплюватися політичною волею.

"Путінська пропаганда куди небезпечніше пропаганди комуністичної зразка 50-річної давності. Та пропаганда ґрунтувалася на ідеологічних принципах. І вони були очевидні. А Путін постійно змінює маски. Їх у нього багато: ультраправі, лівацькі, євроскептики ... Годиться все, що може розхитати статус- кво", - зазначає політик, додаючи, що люди не хочуть вірити фактам, які суперечать їхнім політичним поглядам.

При цьому Каспаров упевнений, що перемогти путінську пропаганду можливо спільними зусиллями влади, бізнесу, громадськості та мас-медіа.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення