Катастрофа АН-26: про що говорили командир і диспетчер перед трагедією (відео)

Міністр оборони України Андрій Таран заявив, що літак з курсантами, який розбився під Харковом, оглядався технічними фахівцями. Про це він розповів на брифінгу, передають "Надзвичайні новини".

Аварія сталася під час навчання курсантів штурманській справі. У командира повітряного судна, пілота і майора Богдана Кишені, був досвід польотів 800 годин.

"За планом літак повинен був зробити до 10 злетів і посадок по 15 хвилин кожна, починаючи з 18:30 і до 23 годин, відпрацьовуючи стандартну процедуру навчання", - зазначив Таран.

За його словами, після кожної посадки літак оглядався технічними фахівцями і злітав знову. Однак приблизно о 20:38 командир корабля повідомив про неполадки з лівим двигуном. Але він був спокійний і готувався до посадки літака на одному двигуні, що передбачено технічними регламентами.

Також Таран відзвітував, що 25 вересня, в день трагедії, видимість була ясною, з мінімальним вітром. Пілот сотні разів заходив на посадку в цьому аеродромі. Через 8-9 хвилин командир судна сказав диспетчеру, що готовий до посадки. Однак вже через 1-2 хвилини літак пропав з радарів, він впав на землю і загорівся.

Зараз на місці катастрофи продовжують працювати рятувальники. Вони розбирають конструкції і шукають "чорні ящики". Лише після їх розшифровки фахівці назвуть точну причину авіакатастрофи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення