Катастрофа Boeing 777 була спланованою операцією російських спецслужб - Яценюк

 УНИАН

Катастрофа Boeing-777 авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», збитого влітку 2014 року в небі над Донецькою областю ракетою «Бук» російського виробництва, була спланованою операцією і злочином російських спецслужб, ввіжає український. Але слідство триває, і за допомогою міжнародних груп слідчих винні у злочині будуть знайдені і понесуть покарання, сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання уряду.

«Катастрофа рейсу МН-17 - це злочин проти людства. Ми чекаємо технічного звіту. У мене особисто немає жодних сумнівів у тому, що це була спланована операція російських спецслужб.

Яценюк підкреслив, що після технічного звіту слідство триватиме. «Це слідство має притягнути до відповідальності тих, хто скоїв цей злочин проти людяності», - сказав Яценюк.Він нагадав, що Росія відмовилася від ідеї створення Міжнародного трибуналу в рамках ООН і заблокувала рішення Ради безпеки ООН про створення такого трибуналу.

«Але разом з нашими західними партнерами у нас напрацьовано кілька правових форм як розслідування злочину, так і притягнення винних до відповідальності, винних за вбивство невинних людей. Ті, хто отримував вказівки з Кремля, будуть притягнуті до відповідальності, і міжнародні слідчі групи проводять свою роботу», - сказав Яценюк.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення