Катастрофа MH17: коли в Гаазі представлять нові результати розслідування

 СЕГОДНЯ

Міжнародна слідча група на пресконференції оголосить проміжні результати своєї роботи у справі про катастрофу малайзійського "Боїнга"

Представники міжнародної слідчої групи (JIT), яка розслідує катастрофу пасажирського "Боїнга" рейсу MH17, представлять 24 травня в Гаазі проміжні результати роботи, передає "Укрінформ".

Як повідомляється, в спільній прес-конференції візьме участь і глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Під час заходу JIT представить деякі проміжні результати розслідування, і це вимагатиме публічності", – заявили в Міжнародній слідчій групі.

Водночас, як попередили організатори, ніяких відомостей про підозрюваних у причетності до збитого малайзійського "Боїнга" рейсу MH17 в небі над Донбасом оприлюднено не буде.

Відзначимо, що в кінці грудня минулого року британська розвідка безпосередньо заявила, що саме Росія відповідальна за катастрофу "Боїнга", бо влітку 2014 саме російські військові доставили на Донбас ЗРК "Бук", з якого був збитий літак.

Крім того, експертно-журналістська група Bellingcat вважає, що без сумнівів – літак МН17 збив російський "Бук". Група розслідувачів зазначає, що відмінні риси на знімку, який в якості доказів був представлений Об'єднаною слідчою групою, збігаються з тим, що видно на правому борту "Бука 332", який був виявлений в Росії ще за чотири тижні до трагедії з літаком.

Нагадаємо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився 17 липня 2014 року в Донецькій області після того, як він був збитий імовірно ракетою "земля-повітря". Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули.

Міжнародна спільна слідча група, до складу якої увійшли прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту, 28 вересня 2016 року в Нідерландах представили звіт кримінального розслідування причин катастрофи.

Раніше Служба безпеки України ідентифікувала групу з семи осіб, причетних до катастрофи пасажирського літака Boeing-777 рейсу MH17 в небі над Донбасом. У списку підозрюваних вказані російські офіцери Ігор Гіркін, Сергій Дубинський і Микола Ткачов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення