Катували струмом: Екс-бранець концтабору "ДНР" розповів про жахливі знущання

Журналіст і блогер Станіслав Асєєв, екс-бранець бойовиків так званої ДНР, розповів про тортури, яким піддавалися ув'язнені в "Ізоляції"- колишньому донецькому арт-центрі, який в окупації перетворили на концтабір.

Про це він пише у своїй майбутній книзі, уривки з якої публікує "Радіо Свобода".

"Буде помилкою вважати, що в цих стінах знущалися виключно над "укропами", до яких відносили всіх, у кого була стаття "шпигунство". Навпаки, на нас дивилися з оглядкою на можливий обмін, а це означало, що у людини не повинно бути видимих шрамів, опіків і переломів. Тоді як свої - так звані "ополченці", співробітники "міністерств" та інші - представляли собою справжнє м'ясо, тренувальний матеріал, який можна буквально забивати в підлогу...", - пише Асєєв.

Журналіст розповідає жахливу історію про те, як одного з полонених катували, вводячи електрод в задній прохід. Той спробував перерізати собі вени цвяхом, проте його зупинили і перевели з одиночної камери в загальну, щоб за ним стежили інші ув'язнені.

Інша спроба суїциду була у чоловіка, якого катували одночасно з сином на одному столі, і не тільки фізично - але і емоційно. Коли його син помочився під себе через мимовільне скорочення м'язів, оскільки їм обом пускали струм в задній прохід і на геніталії, батькові стали кричати: "Подивися на синка - обмочився, як щеня!".

Цю людину завели в загальну камеру з глибокими електроопіками і крововиливами на голові: в підвалі "Ізоляції" він спробував пробити собі череп об металевий куточок нар.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення