Катували та вимагали гроші: на Київщині та Чернігівщині бандитів прикривали "перевертні у погонах" (фото, відео)

СБУ затримала банду колишних військових, яких "кришували" правоохоронці.

Як повідомляє пресслужба СБУ, за допомогою корупційних зв’язків у правоохоронних органах, злочинці мали доступ до матеріалів кримінальних проваджень, а також конфіденційну інформацію стосовно фігурантів цих проваджень, які потім ставали "жертвами" злочинців. Потім, зловмисники, застосовуючи психологічний тиск, погрожуючи насильством та фізичною розправою, вимагали гроші у громадян.

Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання 35 тисяч доларів у двох мешканців Київської області, які підозрювались у вчиненні кримінального злочину. Для отримання зазначеної суми зловмисники викрали одного з потерпілих та завдали йому тяжких тілесних ушкоджень.

У ході проведення понад 10 обшуків у зловмисників виявлено:

  • вогнепальну та холодну зброю,
  • боєприпаси,
  • засоби спеціального зв’язку,
  • грошові кошти в іноземній валюті та інші докази протиправної діяльності.

Усім затриманим оголошено про підозру у межах кримінального провадження, розпочатого за ч 3 ст. 28; ч 2 ст. 127; ч 3 ст. 146 та ч 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Операція з викриття та затримання зловмисників проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, Управлінням СБ України в Чернігівській області та у взаємодії із слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Бориспільської окружної прокуратури.

Зазначається, що затримали 7 бандитів, четверо з яких виявилися колишніми учасниками АТО.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення