Катував українських військових: ексзаступнику міністра інформації «ДНР» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора колишньому заступнику міністра інформації так званої «ДНР» повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також створенні терористичної організації (ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 КК України). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, у 2014 році громадянин України вступив до терористичної організації «ДНР» і брав участь у її діяльності. Зокрема, він вчиняв насильство щодо полонених військовослужбовців Збройних Сил України. У червні 2015 року підозрюваного призначено на посаду так званого «заступника міністра інформації «ДНР», він відповідав за формування інформаційної політики та пропаганди цієї терористичної організації. Також чоловік брав участь у публічних заходах, на яких закликав до участі в незаконних виборах на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької і Луганської областей та до приєднання так званих «ДНР» і «ЛНР» до Російської Федерації.

Наразі слідчому судді подано клопотання про застосування стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення