Казахстанці вимагають повну зміну влади, вийти з усіх союзів з Росією та засудити анексію Криму

У Казахстані протестувальники оголосили свої вимоги до керівництва країни. Загалом наразі йдеться про 4 пункти. У останньому люди вимагають вийти зі складу Євразійського економічного союзу та інших союзів з РФ, а навіть засудити анексію Криму.

Водночас відомо, що перший президент Казахстану Назарбаєв пішов у відставку, а нинішній Токаєв пообіцяв діяти максимально жорстко по відношенню до протестувальників.

Вимоги протестувальників у Казахстані

  1. Негайне звільнення всіх політв'язнів
  2. Повна відставка та складання повноважень президента, голови ради безпеки Республіки, уряду та парламенту.
  3. Політичні реформи: створення Тимчасового уряду з авторитетних та публічних громадян – учасників опору у Казахстані; проведення силами ВП вільних виборів.
  4. Головною умовою політичних реформ є — неухильна відданість цінностям демократії та дотримання прав людини, визнання роками правління СРСР злочином проти народів пострадянської імперії, засудження військової агресії проти України та анексії Криму, вихід зі складу СНД, ЄАЕС та інших союзів із Російською Федерацією.

Тим часом президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до учасників протестів із попередженням, що має намір діяти максимально жорстко.

"Натовпи бандитських елементів знущаються з військовослужбовців", - висловився він щодо протестів.

Також відомо, що першого президента Казахстану Назарбаєва усунули з посади голови Радбезу, який той мав займати довічно. Де зараз перебуває сам Назарбаєв - невідомо.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення