Керівника порту на Одещині затримали на хабарі у $250 тисяч

На отриманні $250 тисяч хабаря викрито одного з керівників ДП «Міжнародний торговельний порт «Чорноморськ». Про це повідомляє САП.

10 грудня 2020 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ на отриманні 250 тис. доларів США неправомірної вигоди викрито одного з керівників ДП «Міжнародний торговельний порт «Чорноморськ» та його спільника.

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник ДП «Міжнародний торговельний порт «Чорноморськ» та його посередник висловили пропозицію до представника суб’єкта господарювання приватної форми власності надати неправомірну вигоду у розмірі 250 тис. доларів США за схвалення кредитором в особі ДП «МТП «Чорноморськ» плану санації боржника – суб’єкта господарювання, справа про банкрутство якого розглядається у одному із господарських судів.

Схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало би змогу компанії-інвестору, у представника якої вимагали неправомірну вигоду, відновити господарську діяльність на території порту.

Наразі вказаних осіб затримано детективами НАБУ в порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжних заходів.

Слідчі дії тривають. Встановлюється причетність інших осіб до вчинення злочину.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення