Керівником Одеської митниці призначено 26-річну Юлію Марушевську

 Zaxid.net

Президент Петро Порошенко поінформував, що Одеською митницею вже з понеділка, 19 жовтня, буде керувати заступниця голови Одеської облдержадміністрації Юлія Марушевська. Про це він заявив сьогодні під час відкриття в Одесі Центру адміністративних послуг.«В Одесу повертається вантажопотік. Одеська митниця матиме нового керівника - Юлію Марушевську. Вітаю!», - написав Порошенко в своєму Twitter.Документи на участь у конкурсі на посаду керівника Одеської митниці, який було оголошено на початку вересня, подали 47 кандидатів. З них 28 кандидатів не мали досвіду роботи в митних органах.

Юлія Марушевська активістка Євромайдану, автор англомовного відеозвернення «I Am a Ukrainian», яке стало вірусним і забрало понад зібрало понад 8 млн переглядів, завдяки чому Марушевська стала одним з найвідоміших облич української революції.

На даний момент Марушевська є заступником голови Одеської облдержадміністрації, на цій посаді вона працює з липня 2015 року. На посаду керівника Південної регіональної митниці Юлію Марушевську запропонував Михеїл Саакашвілі.

За його словами, її команді будуть допомагати грузинські радники, які провели реформу митниці в Грузії. Саакашвілі також додав, що в підрозділ наберуть абсолютно нову команду шляхом конкурсу. Крім того, на митниці ліквідують всі контролюючі органи.

Довідка:

Народилася в селі Щербані (Миколаївська область). У 2012 році закінчила КНУ ім. Шевченка, спеціальність – українська мова та література, німецька мова, кваліфікація – магістр з української мови та літератури, філолог-дослідник, викладач вищого навчального закладу з української мови та літератури, німецької мови, науковий редактор. У липні-серпні 2014 року – учасник літньої програми Українського наукового інституту Гарвардського університету.

З січня по квітень 2015 року як запрошений дослідник вивчала в Стенфорді політичні науки, зокрема, процеси реформування та державотворення. Аспірантка Інституту філології КНУ ім. Шевченка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення