Керівництво хмельницької поліції спіймали на розкраданні службового бензину

Генеральна прокуратура і департамент внутрішньої безпеки Національної поліції виявили в Головному управлінні поліції в Хмельницькій області схему розкрадання і збуту паливно-мастильних матеріалів, які призначалися для службових автомобілів.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, мова про "тотальне розкрадання" бензину А-92, А-95 і дизельного палива у 2015-2016 роках.

Крім того, службовців хмельницької поліції підозрюють у багаторазових фактах розкрадання великих сум грошей, які призначалися на закупівлю продуктів для підрозділів у зоні АТО. Недостачу компенсували тим, що кожного начальника територіального підрозділу змушували купувати продукти за свої гроші або кошти "спонсорської допомоги".

Розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу велося з квітня 2016 року. У тому числі слідчі вдалися до стеження за підозрюваними.

В останні три дні 50 співробітників ГПУ і внутрішньої безпеки Національної поліції провели чотири обшуки в цій справі. Вдалося знайти велику кількість бухгалтерських документів, а в одного з підозрюваних - велику суму грошей у різних валютах і значну кількість талонів на пальне. Допитали більш ніж 30 осіб, проведено низку очних ставок (одночасних допитів), отримано доступ до електронного листування підозрюваних.

Таким чином, за результатами проведення вказаних слідчих дій підтверджено факти тотального розкрадання палива, а також грошових коштів, спрямованих на потреби бійців АТО. Слід зазначити, що цю спецоперацію проведено успішно, незважаючи на те, що інформація про документування протиправної діяльності працівників Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області була злита", - йдеться в заяві.

При цьому Генпрокуратура не називає ні кількості підозрюваних, ні їхніх посад і прізвищ. Встановлено, що це особи, які займають керівні посади в обласній поліції.

Начальник ГУ НП у Хмельницькій області - Микола Семенишин.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення