Керівництво ІДІЛ дозволило використовувати органи полонених - Reuters

 Дождь

Ідеологи угруповання «Ісламська держава» рік тому схвалили використання органів полонених для порятунку життів бойовиків, наводить Reuters дані документа, виявленого американським спецназом під час травневої операції в Сирії

У «Фетві №68» богослови ІД кажуть, що не існує перешкод для вилучення органів у «відступників» для порятунку життя мусульманина, навіть якщо операція стане смертельною для жертви. При цьому критерії попадання в категорію «відступників» у документі не уточнюються; бойовики ІД вбивали і брали в полон як християн і шиїтів, так і сунітів, які чинили їм опір.

Агентство зазначає, що документ не свідчить про те, що бойовики ІД дійсно займаються вилученням органів або їх торгівлею, проте раніше влада Іраку вже висувала відповідні звинувачення.

Під час травневої операції американського спецназу в Сирії був убитий завідувач фінансовою діяльністю угруповання Абу Сайаф, а його дружина була затримана. Спецназівці також вивезли за межі Сирії сім терабайт даних на різноманітних носіях інформації. Більша частина документів поки не опублікована.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення