Керрі пригрозив Росії і Асаду вторгненням у Сирію

 Interfax

Якщо влада в Дамаску, Росія та Іран не будуть виконувати угоду про припинення вогню, це може обернутися введенням «додаткових сухопутних військ» в Сирію. Про це заявив в інтерв'ю телеканалу Orient держсекретар США Джон Керрі.

«Якщо президент Сирії Башар Асад не буде виконувати свої зобов'язання, а іранці і росіяни не змусять його зробити те, що вони обіцяли (...), то члени світової спільноти, безумовно, не будуть просто сидіти, як бовдури, і спостерігати за цим», — наводить слова Керрі «Інтерфакс».

Глава Державного депапртаменту США зажадав від Москви припинити бомбардування тих районів, де має дотримуватися перемир'я, і знову звинуватив Росію в нанесенні авіаударів по цивільних об'єктах у Сирії.

Він також виступив проти участі в конфлікті на стороні Асада бойовиків «Хезболли» і шиїтських ополченців з Іраку, підкресливши, що їм немає місця в Сирії і вони повинні повернутися на батьківщину.

Крім того, Керрі закликав знайти політичне рішення для збереження єдності Сирії. При цьому він зазначив, що США чітко відрізняють сирійську опозицію від терористів, включаючи до числа останніх всіх, хто вбиває людей за етнічною чи релігійною приналежністю».

Говорячи про майбутнє Асада, Керрі нагадав, що США і їх союзники вважають, що світ у Сирії не настане до його відставки.

«Ми вважаємо, що Асад повинен допомогти передачі влади, оголосивши, що він проведе вільні вибори, чим допоможе відновленню своєї країни», — сказав держсекретар.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення