Кіберполіція повідомила про затримання кураторів "груп смерті"

Кіберполіція за останні місяці затримала двох кураторів "груп смерті". Про це в четвер, 11 березня, в ефірі програми "Право на владу" розповів головний інспектор Департаменту кіберполіції Національної поліції Роман Сочка.

За його словами, одну дівчину затримали в кінці 2020 року в Києві, іншу - вже 2021 року в Кривому Розі Дніпропетровської області.

"Що стосується кураторів, я хотів би зазначити, що департамент кіберполіції затримав двох таких кураторів - осіб, які називали себе кураторами. Що найстрашніше, ними виявилися неповнолітні. Діти 13-ти і 15-ти років. Це діти, які не утвердилися в житті, не мають авторитету серед близьких, друзів, не мають уваги від своїх батьків", - розповів Сочка.

Він наголосив, що через цих затриманих кураторів жодна дитина не скоїла самогубство.

"Що стосується останнього завдання, то під час документування протиправної діяльності таких груп, таких кураторів Департаментом кіберполіції не зафіксовано жодного суїцидального випадку внаслідок перебування дітей у так званих "групах смерті", - додав він.

Сочка розповів, що тільки в березні 2021 року українські кіберполіцейські виявили десятки електронних адрес таких груп і заблокували їхню роботу.

У цих групах, за його словами, адміністратори поширюють інформацію про "безпечні і безболісні" способи суїциду, закликають і підбурюють молодь до нанесення собі ушкоджень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення