Кіднепери вигамали 1 млн доларів за життя 20-річного юнака (фото, відео)

Нацполіція затримала групу осіб, яка викрала юного одесита та вимагала у його батьків викуп у 1 мільйон доларів. Про це повідомили у поліції Одеської області.

"У ніч із 23 на 24 березня зловмисники викрали в Одесі 20-річного хлопця, вивезли його до Києва і кілька днів зв’язаним утримували в орендованому помешканні, вимагаючи у батьків потерпілого мільйон доларів США. Поліцейські виконавців та замовника злочину затримали і звільнили заручника", - йдеться у повідомленні.

Налякані люди, не маючи такої суми, звернулися по допомогу до правоохоронних органів.

Поліцейські одразу розпочали пошуки хлопця. Спочатку встановили, що у викраденого нібито був конфлікт із невідомими, які силоміць посадили його в авто і повезли в невідомому напрямку. Згодом на мобільний телефон його старшого брата надійшло повідомлення про викуп у розмірі мільйон доларів США за повернення хлопця.

Над встановленням імовірних викрадачів разом із одеськими правоохоронцями весь час працювали представники оперативного блоку Нацполіції: департаментів карного розшуку, кримінального аналізу, кіберполіції та оперативних служб. Також під час відстеження руху автомобіля викрадачів були залучені оперативні підрозділи з інших областей.

У результаті поліцейські встановили: зловмисники після викрадення хлопця на автомобілі прибули до Києва, де в центрі міста в орендованій квартирі утримували заручника.

26 березня співробітники Департаменту карного розшуку Національної поліції України, представники поліції Одещини та міста Києва за силової підтримки спецпідрозділу КОРД провели спецоперацію для затримання виконавців злочину в Одесі та Києві й звільнили заручника. Усі затримані – вихідці із Закавказзя. Життю і здоров‘ю викраденого нічого не загрожує.

Окрім того, через кілька годин оперативники також затримали замовника викрадення хлопця та вимагання грошей: з’ясувалося, що у чоловіка був конфлікт із батьком заручника. Тож у такий спосіб він вирішив поквитатися з ним.

Дії правопорушників кваліфіковані як незаконне позбавлення волі або викрадення людини та вимагання. Невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення