Киян стали частіше кусати собаки і щури, але вакцин немає

 Вести.UA

У Києві з початку року збільшилася кількість звернень за медичною допомогою через укуси тварин.

«Було зафіксовано близько 2,3 тис. звернень, що на 200 звернень більше, ніж за аналогічний період 2015 року. При цьому близько 1,6 тис. — скарги на укуси собак, а решта — на укуси котів», — розповів голова Госпродуктпотребслужби Олег Рубан.

Серед тих, хто звернувся за допомогою — близько 400 дітей, які в більшості постраждали від укусів бродячих тварин, не тільки собак і кішок, але і щурів. Всі вони є рознощиками різних інфекцій, у тому числі і сказу.

«Але вакцин проти сказу у Києві немає. А якщо вчасно не вжити заходів, може настати смертельний випадок», — говорить Рубан.

Як розповіла вірусолог Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Ст. Л. Громашевського НАМН України Алла Мироненко, в Києві взагалі проблема зі всіма вакцинами, у тому числі і проти сказу. «Держзакупівлі давно не робилися, вакцини іноді привозять волонтери. Сказ не лікується, і якщо вчасно не вакцинувати, то тоді летальний результат гарантований», — говорить Мироненко.

До речі, в Києві зафіксований один летальний випадок: жінку вкусила собака, але навіть щеплення від сказу не врятувало життя. Нагадаємо, що сказ — це важке вірусне захворювання, яке вражає центральну нервову систему.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення