Кияни заблокували будівельну техніку на місці будівництва скандальної "Сонячної Рив'єри"

 Лівий берег

Сьогодні вранці активісти заблокували під'їзд техніки на місце будівництва скандального житлового комплексу "Сонячна Рив'єра" на Микільській Слобідці у Києві корпорації "Укрбуд".

Як інформують кореспонденти, активісти прибули до місця забудови до 10:00, коли, за їхніми словами, слідчий Дніпровської поліції мав опечатати будівництво для припинення правопорушення. Однак представник інвестора і виконроб відмовилися отримувати з рук представника столичного Департаменту архітектури припис на призупинення будівництва і підписувати будь-які документи. У зв'язку з цим місцеві жителі заблокували проїзд будівельної техніки.

О 14:00 до них нібито мав приїхати представник забудовника.

Разом з тим, журналіст зафіксував велику кількість вогнегасників на будівельному майданчику. Активісти підозрюють, що забудовник готується до можливого силового протистояння.

На місце конфлікту прибула слідчо-оперативна група, зібралася велика кількість киян.

На сусідньому будівництві - "Нова Слобідка" - виконроб підписав відповідне розпорядження.

Нагадаємо, навколо "Сонячної Рив'єри" неодноразово виникали скандали.

Місцеві активісти наполягають на тому, що будівництво незаконне, оскільки об'єкт розміщений на землі, яка є культурною спадщиною і знаходиться за 60 метрів від Дніпра, тоді як закон передбачає відстань мінімум у 100 метрів. Активісти також стверджують, що будувати там не можна, оскільки земля належить "Ощадбанку".

Вони періодично перекривають дороги і намагаються блокувати роботу будівельників. Останнє серйозне протистояння відбулося на початку квітня.

Тоді "тітушки" завдали травми різного ступеня трьом місцевим жителям у результаті бійки і застосування сльозогінного газу.

Представники забудовника вважають дії людей незаконними, заявляючи, що вони підписали угоду з "Ощадбанком" і мають усі необхідні дозволи на будівництво.

Разом з тим, після початку будівельних робіт на стінах сусіднього з "Сонячною Рив'єрою" Патріаршого собору Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви з'явилися тріщини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення