Киянин надсилав інтимні фото 8-річному хлопчику: жертва не одна

Поліція Києва викрила чоловіка, який за допомогою онлайн ігор підшукував малолітніх для вчинення сексуальних злочинів. 28-річний місцевий мешканець познайомився із 8-річним хлопчиком. Він представився однолітком малолітнього та упродовж тривалого спілкування вів з ним розпусні бесіди, надсилав фото порнографічного змісту та вмовив потерпілого зробити аналогічні світлини для нього. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

До поліції із заявою про злочин звернувся батько малолітнього киянина. Останній розповів правоохоронцям, що виявив в телефоні сина світлини порнографічного характеру, які йому надіслав невідомий через месенджер.

Як з’ясувалось, чоловік є прихильником популярної комп'ютерної гри й саме під час онлайн спілкування з іншими учасниками він підшукував малолітню особу для своїх злочинних намірів.

"Влітку 2023 року фігурант подружився із хлопчиком, якому на той час було 8 років, представившись його однолітком. Для цього чоловік навіть прислав фото дитини, яке знайшов в інтернеті. Надалі негідник, користуючись необізнаністю та малолітнім віком співрозмовника, вів з останнім розпусні бесіди, надсилав фото порнографічного характеру та вмовив хлопчика зробити власні аналогічні світлини й надіслати йому", – розповідає начальник Подільського управління поліції Юрій Трембіцький.

Слідчі, за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 156 (Розбещення), ч. 2 ст. 301 (Розповсюдження зображень або інших предметів порнографічного характеру серед неповнолітніх) та ч. 1 ст. 301-1 (Зберігання дитячої порнографії) Кримінального кодексу України.

За клопотанням слідчих фігурант перебуватиме під вартою. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі. У межах досудового розслідування поліцейські перевірятимуть порушника на причетність до інших ймовірних фактів протиправної діяльності.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення