Киянка отримала опіки, розмовляючи по мобільному

 Обозреватель

У Києві жінка отримала серйозні опіки, коли розмовляла по мобільному телефону, підключеному до зарядного пристрою.

Мобільним телефонам приписують такі неприємні прояви, як вибух акумулятора і притягання блискавки. Ще про один "гріх" пристрою зв'язку розповіли лікарі опікового центру. Буквально в четвер, 21 січня, у лікарню доставили 27-річну пацієнтку, яка розповіла, що отримала опіки, розмовляючи по мобільнику, який був підключений до електромережі.

"Постраждала отримала загальну електротравму й опіки лівої кінцівки і тулуба", - розповіли медики.

В Інституті електроніки та зв'язку НАН України розповіли, що людина не може отримати опіки від телефону, який заряджається, оскільки в блоці живлення, підключеному до мережі, напруга 220 вольт перетвориться на виході в 5-12 вольт (залежно від телефону ), яке є безпечною для дорослого і дитини. Якщо ж у мережі виникають перебої, то згорить блок живлення, а людина травми не отримає.

"Можливо, що постраждала в цей момент доторкнулася до зарядного пристрою або торкнулася вологими пальцями розетки, коли заряджала телефон", - припустили фахівці інституту.

Що стосується вибуху акумуляторів в телефонах, то це іноді трапляється. Причина тому - різкий нагрів акумулятора, який відбувається через коротке замикання. У кожній батареї є роздільник, що відокремлює позитивний і негативний електроди. Якщо в цьому шарі відбувається розрив і електроди стикаються, батарея дуже швидко нагрівається, що призводить до займання електроліту.

Твердження, що в мобілки вдаряє блискавка, також мають під собою підстави, оскільки телефони є джерелом електромагнітного випромінювання, яке і "залучає" електричні розряди. Тому рятувальники радять під час грози не розмовляти по мобільному телефону.

Наведемо декілька найгучніших випадків вибуху акумулятора в мобільному телефоні.

У 2005 році в США мобільник вибухнув у кишені брюк свого 10-річного власника. Хлопчик отримав опіки ніг і пахової ділянки.

У 2007 році в Каліфорнії телефон вибухнув у кишені у чоловіка. Той отримав опіки 2-го і 3-го ступеня.

У 2008 році в Гані через несправність у мобільному телефоні загинув його власник. Пристрій вибухнув під час зарядки, коли на телефон надійшов дзвінок.

У 2011 році в Китаї також під час зарядки в руках у власника вибухнув мобільний телефон. Хлопець отримав опік руки.

У березні 2013 року в Таїланді під час розмови вибухнув iPhone 5. Його власник травм не отримав, адже встиг кинути пристрій на підлогу, коли він задимівся.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення