Київ припинив приймати сміття зі Львова

Почалися ремонтні роботи на столичному сміттєспалювальному заводі.

З 1 серпня Київ припинив приймати сміття зі Львова у зв'язку з початком планових ремонтних робіт на сміттєспалювальному заводі "Енергія". Про це в ефірі одного зі столичних телеканалів повідомив директор КП "Київкомунсервіс" Євген Русин.

"1 числа завод став на плановий ремонт, і ми припинили приймати як львівське сміття, так і київське. Відходи, які раніше прямували з Києва на завод "Енергія", тепер будуть направлятися на полігон №5. Як правило, ремонтні роботи відбуваються протягом серпня. У цьому році заплановано ремонт бункера ТПВ, де передбачено замінити близько 10 тонн металевих конструкцій, ремонт труби димових газів, дренажної системи бункера, а також ремонт електрофільтрів", - розповів Русин.

За його словами, з початку дії домовленостей зі Львовом, на завод було ввезено понад 6,5 тис. тонн сміття. Щодня в столицю ввозилося до 200 тонн відходів, які сортувалися і надалі спалювалися на заводі "Енергія".Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, додав, що фінансових витрат на утилізацію сміття зі Львова місто не зазнало.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом під час гасіння пожежі стався обвал сміття. Мер Львова Андрій Садовий звернувся за допомогою до свого київського колеги Віталія Кличка. Той ініціював рішення про спалення частини львівського сміття столичним заводом "Енергія". Мер столиці заявив, що спалювання частини сміття зі Львова не чинить негативного впливу на екологічну ситуацію в Києві.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення