Київ затягнув щільний смог: стала відома причина

 СЕГОДНЯ

З самісінького ранку Київ накрив густий смог. Жителі столиці викладають у соцмережах фото затягнутого імлою міста. При цьому знімки зроблені на обох берегах Дніпра – в спальних кварталах Борщагівки, Відрадного і на Осокорках.

Як повідомили в прес-службі Київської міської держадміністрації, стан повітря в Києві погіршився через пожежу на торфовищах в Обухівському районі Київської області.

"Зараз в селі Романків Обухівського району горить понад 1,4 га торфовищ, гасіння триває. Через погодні умови і велику площу займання спостерігається погіршення повітря в Голосіївському районі м. Києва", – розповіли в КМДА.

За словами фахівців, у випадках задимленості краще обмежити перебування на відкритому повітрі, а дітям і вагітним жінкам і зовсім слід відмовитися від тривалих прогулянок. Крім того, киянам радять тримати вікна закритими, особливо вночі і вранці. А при відкритті вікон потрібно завішувати кватирки вологою тканиною і періодично її міняти. Крім того, фахівці радять збільшити вживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих.

Якщо ж з'явилася задишка, кашель або безсоння – необхідно звернутися до лікаря.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення