Київ знову здригнувся від вибуху: якісь "безмозкі створіння" запустили салют (відео)

На столичних Осокорках увечері 5 травня хтось запустив салют. Ці звуки налякали весь район, адже жителі міста всі на нервах: уранці весь Лівий берег Києва здригався від свисту російських ракет та вибухів.

У соцмережах людей, які вирішили запустити салют, проклинали весь вечір і як тільки не обзивали: "організми", "безмозкі створіння", "кончені ідіоти", "нелюди, яких хочеться просто роздерти", "мерзота на рівні рашистів".

Жителі столиці сподіваються, що цих людей затримають так само швидко, як одеських "жартівників". Нагадаємо, в Одесі 3 червня влаштували феєрверк прямо під час повітряної тривоги. Жителі міста помилково прийняли звук салютів за вибухи.

Тим часом президент Володимир Зеленський доручив Кабміну розглянути питання про заборону в Україні використання салютів, феєрверків, петард та закриття всіх піротехнічних магазинів. Про це йдеться у відповіді Зеленського на відповідну петицію від 28 грудня 2021 року, яка набрала 25 тисяч 297 голосів.

Автор пропонує закрити в країні всі магазини піротехніки, а порушників штрафувати на суму від 15 тисяч гривень. 3 червня 2022 року президент відповів на петицію.

"Кожен вибух навіть на територіях, де немає бойових дій, створює тяжкий стрес і дискомфорт для кожного громадянина, його домашніх улюбленців та природи, а почасти створює загрози їх життю і здоров’ю. Підтримую стурбованість з приводу збільшення небезпечних наслідків у зв'язку з використанням різноманітних піротехнічних виробів в повсякденному побуті і вважаю, що їх використання під час воєнного стану має бути чітко врегульовано на законодавчому рівні, оскільки в даний час виробництво, зберігання, перевезення, торгівля піротехнічними виробами не підлягають ліцензуванню, а їх продажі і використання чинним законодавством не визначені", - зазначив президент.

Президент направив петицію до Кабінету міністрів з проханням розглянути відповідно до вимог чинного законодавства.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення