Київрада виділила 9,5 млн гривень на проектування метро на Троєщину

 Лівий берег

Київська міська рада виділила 9,5 млн гривень на проектування лінії метро на Троєщину.

Це рішення було ухвалено в рамках прийняття програми соціально-економічного розвитку Києва на 2016 рік. Згідно з документом, загальний обсяг фінансування програми зі спеціального фонду міського бюджету дорівнює 2,025 млрд грн. Крім того, передбачено 156 млн грн з держбюджету і 2,183 млрд грн - власні та залучені кошти.

У рамках програми виділено 40 млн гривень на продовження будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Частина цієї суми буде використана на подальше проектування моста і відселення.

Також Київрада виділила 2,5 млн гривень на спорудження другого входу на станцію метро "Вокзальна".

Проект включення Троєщини в мережу метрополітену розробили ще в минулому столітті, проте через брак коштів будівництво досі не розпочато.

Загальну вартість будівництва гілки метро на Троєщину оцінюють у більш ніж $2 млрд. Гроші для нього планували позичити у російського Внешэкономбанка. З урахуванням нинішніх відносин між Україною і Росією ця позика виглядає нереальною.

У липні Кабмін повідомляв, що польський бізнес готовий інвестувати близько 200 млн доларів у будівництво метро на Троєщину.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення