Київська влада дала задній хід: заборона на нічний продаж алкоголю-рекомендаційна

 УНН

В КМДА повідомили, що рішення Київської міської ради про обмеження продажу алкоголю вночі не має обов’язкового характеру, і за його невиконання — санкції не передбачені. Про це у УНН повідомив народний депутат, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

За його словами, на сьогодні в столиці діє два обмежувальні рішення місцевих органів влади щодо продажу алкоголь: перше стосується торгівлі алкогольними напоями у МАФах, друге — обмеження продажу алкогольної продукції у нічний час.

Д.Білоцерковець назвав вимоги АМКУ скасувати вказані рішення - корупційними.

“Щоб там не вимагало корупційне АМКУ, а я насамперед говорю, що це є корупційне. Це є повноваження місцевих рад, виходячи із їх повноважень, вирішувати, коли можна продавати чи не продавати алкоголь. Ми ж не кажемо на сьогоднішній день, що міськрада має право анулювати ліцензію на продаж алкоголю?”, — сказав він.

За словами нардепа обмеження продажу алкоголю вночі носить лише рекомендаційний характер.

“Це рішення є, насамперед, рекомендаційним і міська рада звернулась по цьому рішенню, як до продавців і власників стаціонарних магазинів, так і до тих хто купує.

Фактично позиція міської ради на сьогодні одна — ми вимагаємо, щоб не продавали, але санкцій нема. І зараз для того, щоб ці санкції з’явились — ми ініціювали зміни до законодавства України”, — розповів він.

Д.Білоцерковьский додав, що наразі місто не має можливості “змусити нести відповідальність” тих, хто порушує обмеження на продаж алкоголю у нічний час.

Із забороною продажу напоїв у МАФах — ситуація інша.

“По мафам інша ситуація — якщо вони не виконують, місто може їх демонтувати. А тут таких повноважень нема і зараз розробляється законопроект, в якому буде чітко прописаною про санкції”, — додав він.

Нагадаємо, в Антимонопольному комітеті України наголошують на тому, що нічні обмеження продажу алкоголю в столиці в нічний час, є незаконними. Зокрема, вони суперечать і законам, і Конституції, а також створюють неконкурентні умови на ринку.

У Комітеті наголосили, що нічна заборона продажу алкоголю у магазинах ставить їх у не рівні умови з ресторанним бізнесом, на який заборона не поширюється.

Також нагадаємо, нічну заборону на торгівлю алкоголем в столиці планують скасувати під час наступної сесії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення