Київська влада назвала термін знесення пам'ятника Щорсу

 Корреспондент

Київська влада пообіцяла до жовтня демонтувати пам'ятник червоному командиру Миколі Щорсу в центрі столиці. Про це в четвер, 25 серпня, повідомляє «Корреспондент.net».

Мерія визначила термін знесення монумента, який потрапив під закон про декомунізацію, щоб вберегти його від руйнування активістами. Як уточнює видання, радник київського міського голови з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець попросив українських націоналістів не чіпати пам'ятник.

З аналогічним проханням до активістів звернувся представник Служби безпеки України (СБУ).

«Позавчора мені подзвонили з СБУ і попросили не чіпати пам'ятник Щорсу. Сказали, ми його "завесим" і до кінця вересня — початку жовтня обережно приберемо», — розповів командир добровольчого батальйону Організації українських націоналістів Микола Коханівський.

Разом з тим він зазначив, що якщо влада не дотримає своєї обіцянки, то в православне свято Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, націоналісти знову зберуться і будуть штурмувати монумент.

Нагадаємо, що Щорс Микола Олександрович — активний учасник знищення українського національного руху в 1918—1919 роки, військовий комендант міста Києва. Його підлеглі вбивали українських військовополонених і творили насильства над мирним населенням

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення