Київський "підприємець" розсилав зброю поштою

 СБУ

Служба безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою перекрила канал ввезення на територію України вогнепальної зброї та боєприпасів через поштові сервіси. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Мешканець Києва створив сторінку в одній з соціальних мереж та став активним користувачем форумів з воєнної тематики та зброї. Саме на таких форумах підпільний зброяр і знаходив покупців. Останні переводили гроші на його банківську карту, після чого зловмисник надсилав зброю у розібраному вигляді через одну зі служб експрес-доставки.

Під час обшуків за місцем проживання та роботи зловмисника правоохоронці вилучили 5 пістолетів «Скорпіон», 4 пістолети Макарова, 4 пістолети «ТТ», 3 пістолети «Беретта», 15 пістолетів «Глок-19», 8 пістолетів «Глок-17», 3 пістолети «Глок-19» кольору хакі, 1 пістолет «Вальтер Р-99», 1 пістолет «Вальтер Р-38», пістолет-кулемет «УЗІ», запчастини до нарізної вогнепальної зброї та велику кількість холодної зброї.

Увесь арсенал був завезений до України через міжнародні поштові сервіси з країн Європи.

Триває слідство за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї) та ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України

.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення