Київський зоопарк здають в оренду під вечірки

 Вести.UA

Влаштувати свято з алкоголем там можна навіть за дві тисячі гривень. І при бажанні розважати гостей будуть екзоти і тварини з контактного звіринця. Співробітники кажуть, одного разу фаєр-шоу навіть вбило птахів

Київський зоопарк став місцем тусовок і весіль. Заплатити доведеться не так вже і дорого — всього 2,5–10 тисяч, в залежності від програми, запропонованої аніматором, і кількості гостей. Правда, офіційно влада кажє, що це неможливо, оскільки "тут же звірі". Тим часом журнаілісти дізналися, що свята вже користуються популярністю серед столичних товстосумів і чиновників.

ПОКАЗ МОД ДЛЯ ОБРАНИХ

Кореспонденти стали свідками, як на території зоопарку проводилася світська вечірка для дітей багатих і знаменитих — дитячий показ мод нового брендового одягу французького бутіка. На імпровізований подіум біля центрального фонтану повз страусів в образах і масках тварин вийшли діти постійних героїв світських хронік. Деякі навіть використовували в якості аксесуара тварин з контактного зоопарку. Захід відвідали дружина екс-регіонала Ельбруса Тэдеева Фаїна; донька екс-регіонала і власника компанії "Познякижитлобуд" Нвена Мхітаряна Ася; дружина колишнього заступника Кличко Ігоря Ніконова Іванна з дочками; переможниця конкурсу "Міс Україна — 2016" Олена Сподинюк.

Свято затягнулося до темноти, о 21:30 гучну музику було чути аж до траси, а гості були помічені з келихами шампанського.

Втім, як з'ясували журналісти, вечірки в зоопарку поряд з тваринами, які лякаються гучних звуків і не терплять алкоголю, — річ буденна. Більш того, за додаткову плату навіть обіцяють дістати з кліток екзотичних тварин.

БУДЬ-ЯКИЙ КАПРИЗ ЗА ВАШІ ГРОШІ

У касі біля центрального входу нам сказали, що вперше чують про подібні заходи і відправили на розмову в адміністрацію. Там після розпитувань попросили підійти до бічного входу з боку вул. Зоологічна, де нас зустріла дівчина-адміністратор. Вона сказала, що сам зоопарк такі послуги не надає, але на його території є організація, яка допоможе провести свято. "Що стосується ваших побажань, все буде так, як ви з ним домовитесь", — запевнила нас адміністратор.

Дзвонимо і кажемо, що хочемо відсвяткувати дитячий день народження з розмахом. Так, щоб діти могли погратися з екзотичними тваринками, а батьки відпочити своєю компанією. Як виявилося, все це було можливо.

"Ви можете вибрати одну з відпрацьованих програм або запропонувати свою. Ми пропонуємо організувати екскурсійну програму або квест з атракціонами. Щодо тваринок з вольєра — спробуємо. Взагалі дозволено брати тварин тільки з контактного зоопарку. Там в основному баранці, вівці, поросята. Але іноді все-таки у нас дістають і інших тварин. Але це, скажімо так, закрита процедура, але може бути", — сказав нам аніматор Саша, телефон якого дали в адміністрації зоопарку.

Ціни з нами обговорювала вже його помічниця Валентина. За її словами, екскурсія по зоопарку для п'яти дітей з одним аніматором на 1,5 години коштуватиме 1,5 тис. грн. За її словами, організацією таких свят займається агентство Kyiv zoo club. Судячи по сайту, свята на території зоопарку проводять часто.

"Хочу попередити, що фаєр-шоу влаштовувати не можна. Час — до закриття зоопарку. Алкоголь заборонений, гучна музика теж", — каже Валентина.

ЗАГИНУЛИ ПТАХИ

Втім, співробітники звіринця анонімно нам розповіли, що насправді алкогольні вечірки проводять, можна домовитися навіть про весілля. І графік роботи — не перешкода. "Якщо свято замовляють дорослі, то алкоголь, як правило, є. Це відбувається і робочий час і в неробочий. Навіть корпоративи влаштовують, але таємно. Просто одного разу загинуло кілька птахів, які перелякалися фаер-шоу. Вночі взагалі небезпечно біля тварин щось влаштовувати, вони лякаються нових звуків і запахів. Їм потрібен час, щоб зрозуміти, чи є небезпека", — поділилася з нами одна зі співробітниць.

Офіційно: не можна

Реакція керівництва зоопарку була дещо несподіваною. Директор Кирило Трантін спочатку все заперечував, а потім зізнався, що дні народження все-таки проводять.

"Ти че, прикалываешься? Ніяких вечірок у нас не відбувається. Тим більше з музикою і алкоголем. Це заборонено!" — запевнив нас директор зоопарку Кирило Трантін. Але дізнавшись, що ми в курсі вечірки в четвер, трохи змінив тон. "Так, дійсно, там був дитячий показ мод і була музика, але тиха і тварин вона зовсім не турбувала", — пояснив він.

Радник мера Києва Дмитро Білоцерківець повідомив, що вечірки заборонені. "У зоопарку є право надавати додаткові послуги, щоб заробляти в бюджет. Але їх перелік повинен бути перерахований, прайси прозорі, а за отримані гроші повинні оформляти чек з реквізитами. Але мова йде лише про екскурсії і розваги дітей, але не про вечірки", — говорить нам Білоцерківець.

Ірина Касьянова , Антон Драннік

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення