Київстар може повністю перейти к російському Альфа-груп

 РБК-Україна

У понеділок, 5 жовтня, норвезька телекомунікаційна група Telenor Group повідомила про намір продати свою частку у спільному з російською "Альфа груп" активі - компанії Vimpelcom Ltd. Про це пише РБК-Україна.

У повідомленні норвежців наголошується, що позиція міноритарія з 33% акцій не дає Telenor Group права повністю контролювати процеси всередині компанії.При цьому вартість активу постійно знижується. За оцінками норвежців, зараз частка Vimpelcom ltd в загальній капіталізації Telenor Group не перевищує 8%. За весь час (з моменту створення у 2009 році) група вклала в компанію 15 млрд норвезьких крон, а отримала у вигляді дивідендів 20 млрд. Ринкову вартість своєї частки зараз Telenor Group оцінює в 20 млрд норвезьких крон, але прогнозує, що до кінця третього кварталу вона знеціниться на 7,5 млрд.

"Сьогодні ми оголосили про рішення позбутися своєї частки, але процес дивестиції ще не розпочався", - повідомив віце-президент з комунікацій Telenor Group Гленн Манделид. Він додав, що згідно внутрішньої політики, група не буде коментувати процес пошуку і кандидатури потенційних покупців."Але ми вивчаємо всі можливості, щоб знайти найкраще рішення для наших акціонерів", - додав він. Як зазначається, головним акціонером Telenor Group є уряд Норвегії, йому належить 53,97% акцій. Інші акції розподілені між міноритаріями, кожен з яких володіє часткою менше 5%.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення