“Київводоканал” підготував неприємний сюрприз киянам

У “Київводоканал” розповіли, що включили в платіжні квитанції за перший місяць літа

У комунальному підприємстві повідомили, що в платіжках за червень нарахували жителям приватних будинків плату за воду за полив території.

“У цьому місяці власники приватних будинків отримали квитанції, де окремою графою відображено плату за воду для поливу зелених насаджень, в тому числі вказана сума за сто квадратних метрів території”, – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що плату нарахували жителям, які не мають лічильників, відповідно до Правил користування, відповідно до площі дворів, зелених насаджень та газонів.

“В обов’язковому порядку нарахування за полив здійснюються і тим абонентам, які встановили лічильники, не оформили договори на отримання послуг або не надали водопостачальних підприємств документів про площу поливу та інформації про обсяги використовуваної води для зазначених цілей”, – пояснили в водоканалі.

Начальник відділу “Київводоканалу” по роботі з приватним житловим сектором Богдан Мороз додав, що споживачам без лічильників також нададуть приписи на установку приладів обліку.

“У випадку, якщо садиба не має площ для поливу і не має окремого лічильника води на полив, для внесення змін до розрахунків в центр обслуговування” Київводоканалу “необхідно надати підтверджувальні документи, зокрема копії з техпаспорта (першої сторінки та сторінки, де зображена експлікація земельної ділянки) “, – підсумували в водоканалі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення