Підозрювані в підготовці теракту у Москві причетні до ІДІЛ?

 ТАСС

Затриманих в неділю в Москві за підозрою в підготовці теракту в столиці перевіряють на причетність до терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це ТАСС повідомило джерело в правоохоронних органах РФ.

Джерело: на причетність у підготовці теракту в Москві перевіряються 10 осіб. Він пояснив, що частина затриманих в квартирі на заході Москви і підозрюваних у підготовці теракту могли брати участь у бойових діях в Сирії.

"Кілька затриманих є прихильниками терористичної організації" Ісламська держава "і могли брати участь у бойових діях в Сирії на боці ІГ в рядах бойовиків", - сказав він.

Джерело також повідомило, що в даний час оперативники розшукують господаря квартири, в якій були затримані підозрювані і виявлено вибуховий пристрій, потужністю, за попередніми даними, понад 4 кг в тротиловому еквіваленті.

ТАСС не розташовує офіційним підтвердженням цієї інформації.

Теракти в Москві

У вересні 1999 року відбулися вибухи житлових будинків у Москві. В результаті вибуху в ніч з 8 на 9 вересня вдома на вулиці Гур'янова загинули 109 чоловік; вибух будинку 13 вересня на Каширському шосе забрав життя 124 чоловік.

8 серпня 2000 в підземному переході під Пушкінською площею Москви прогримів вибух. В результаті теракту 13 людей загинули, понад 130 отримали поранення.

23-26 жовтня 2002 року в результаті терористичної акції - захоплення заручників Театрального центру на Дубровці в Москві - загинули 129 осіб.

5 липня 2003 в московському Тушино поруч з касами, що продавали квитки на рок-фестиваль "Крила", підірвали себе дві терористки- смертниці. В результаті теракту загинули 16 людей, 59 отримали поранення.

9 грудня 2003 року в Москві, на Мохової вулиці біля готелю "Національ", жінкою смертницею був здійснений теракт. 6 людей загинули, 14 отримали поранення.

6 лютого 2004 на Замоскворецької лінії Московського метрополітену на перегоні між станціями "Автозаводська" та "Павелецька" у вагоні поїзда стався вибух. У тунелі виникла сильна пожежа. В результаті теракту загинули 41 людей, більше 130 поранені.

31 серпня 2004 в результаті вибуху, здійсненого террорісткой- смертницею біля станції московського метро "Ризька", 10 людей загинули і 51 отримав поранення.

29 березня 2010 на Сокольницької лінії Московського метрополітену в ранковий "час пік" на станціях "Луб'янка" і "Парк культури" дві терористки-смертниці привели в дію безоболонкові вибухові пристрої. В результаті терактів 40 людей загинули, понад 140 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

24 січня 2011 в залі прибуття пасажирів міжнародних авіаліній аеропорту Домодєдово терорист привів в дію закріплений на його поясі саморобний вибуховий. Від вибуху загинули 37 і постраждали 172 людини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення