Кількість дітей, загиблих на стороні ІД, виросла вдвічі

 Дождь

Число дітей, загиблих під час боїв на стороні терористичної організації «Ісламська держава» , за 2015 рік збільшилася практично вдвічі порівняно з 2014 роком. Про це в п'ятницю, 19 лютого, повідомляє BBC з посиланням на доповідь Університету Джорджії про пропаганду терористів

У пропаганді, поширюваної терористами, сказано, що 89 хлопчиків у віці від восьми до 18 років були вбиті під час боїв. За даними доповіді, в 2014 році у військових діях на стороні ІД брали участь втричі більше дітей. За даними американського Центру по боротьбі з тероризмом, в період з січня 2015 року за січень 2016 від загального числа хлопчиків в армії ІД 39% загинули в результаті вибухів в автомобілях і 33% — під час бойових діях.

Авторам доповіді вдалося встановити національності та вік деяких загиблих дітей.

За їх даними, 60% хлопчиків загинули у віці від 12 до 16 років, а 6% — у віці від восьми до 12. Більше половини смертей сталися на території Іраку. Це говорить про те, що бойовики ІД можливо тренують дітей у Сирії, а потім відправляють їх в Ірак. У січні ІД опублікував відеозапис вбивства п'ятьох осіб, яких терористи назвали «британськими шпигунами».

На відео присутній хлопчик, який за даними The Telegraph, виявився чотирьох річним громадянином Великобританії. Пізніше він ще раз з'являвся на відео ІД.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення