Кількість померлих від лихоманки денге зростає

 СЕГОДНЯ

Ще 7 осіб загинули в Гондурасі від лихоманки денге за останні дні, і загальне число жертв небезпечної хвороби досягло вже 89 з початку року. Про це повідомило в неділю агентство ЕФЕ з посиланням на дані міністерства охорони здоров'я центральноамериканської республіки.

В даний час проводяться лабораторні аналізи проб, узятих у кількох десятків загиблих, причиною смерті яких, за попередніми висновками лікарів, також могло стати зараження вірусом денге. За даними Міністерства охорони здоров'я, серед людей, що померли від лихоманки, більшість становлять діти.

З початку року в Гондурасі зареєстровано понад 49,3 тис. Осіб, що заразилися лихоманкою. Найбільше випадків зараження небезпечним вірусом зареєстровано на території департаментів Кортес і Йоро (північ країни), Копан і Санта-Барбара (захід), Оланчо і Ель-Параісо (схід), Франсиско-Морасан і Комаягуа (центр). Як відзначають фахівці, в країні склалася найсерйозніша за останні роки ситуація з поширенням денге.

На початку липня в Гондурасі оголошено про введення надзвичайного стану в зв'язку з ростом числа людей, що заразилися лихоманкою. Відповідний декрет підписав президент країни Хуан Орландо Ернандес. У республіці вживаються заходи для запобігання поширенню комарів Aedes aegypti, що переносять вірус денге.

Дев'ять людей померли в Сінгапурі з початку року через лихоманку денге, що стало рекордно високим показником за останні роки.

На початку 2017 року фармацевтична корпорація Sanofi приступила до застосування першої в світі вакцини проти денге. Найбільш масштабне її використання почалося на Філіппінах, де були щеплені в тому числі близько 830 тис. Школярів. Через деякий час 14 дітей померли. Згодом виробник визнав, що навіть після щеплення людина може захворіти іншим типом лихоманки денге, і в такому випадку хвороба набуває вкрай важкі, а часом і смертельні форми.

Денге – вірусна інфекція, яка переважає в тропічних і субтропічних регіонах. Її симптоми – висока температура, нудота, висип, головні і поперекові болі.

Денге – вірусна інфекція, яка переважає в тропічних і субтропічних регіонах. Її симптоми – висока температура, нудота, висип, головні і поперекові болі. Геморагічний варіант лихоманки супроводжується сильними внутрішніми кровотечами.

Нагадаємо, що раніше в одній з найбільш туристичних країн світу оголосили епідемію.

Додамо, що в раніше в Києві підтвердили випадок захворювання лихоманкою Західного Нілу у молодого чоловіка, який відпочивав на Криті. Лікарі попередньо припускали, що у пацієнта менінгоенцефаліт, лихоманка невідомого генезу. Діагноз був поставлений після аналізу сироватки крові в вірусологічної референс-лабораторії. Окремо наголошується, що аналіз не виявив ризику для здоров'я українців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення