Кількість вимушених переселенців в світі перевищує 60 мільйонів - ООН

 Reuters

Число вимушених переселенців в усьому світі, швидше за все, значно перевищило рекордні 60 мільйонів в цьому році, в основному, у зв'язку з війною в Сирії та іншими затяжними конфліктами, повідомила ООН в п'ятницю.

Оцінний показник включає 20,2 мільйона біженців, що рятуються від війни і переслідування, - це максимум з 1992 року, говориться в доповіді Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Майже 2,5 мільйона чоловік очікують рішення щодо своїх запитів про надання статусу біженців, найбільше звернень отримують Німеччина, Росія і США - у першій половині року вони отримали майже мільйон нових запитів, випливає з доповіді.

"У 2015 році число вимушених переселенців у всьому світі може вперше перевищити 60 мільйонів - один з кожних 122 чоловік зараз змушений покинути свій будинок", - йдеться в доповіді.

На кінець 2014 року цей показник становив 59,5 мільйона. До середини року внутрішнього переміщення зазнали близько 34 мільйонів чоловік - приблизно на два мільйони більше, ніж у цей же час в 2014 році.

"Ніколи ще не було більшої потреби в толерантності, співчутті і солідарності з людьми, які втратили все", - йдеться у заяві Верховного комісара у справах біженців Антоніу Гутерриша

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення