Кількість загиблих у зіткненнях в Туреччині досягла 90 осіб

 Meduza

У Туреччині під час спроби державного перевороту і придушення повстання загинули щонайменше 90 людей, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на турецьке агентство Anadolu.

За уточненими даними, 1154 людини отримали поранення. В основному зіткнення відбувалися в столиці Туреччини Анкарі і найбільшому місті країни Стамбулі. Загинули не менше двох осіб із числа співробітників поліції, які охороняли готель на курорті Мармаріс, де зупинявся президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Раніше офіційних відомостей про число загиблих в результаті зіткнень після перевороту не повідомлялося, але було відомо, що жертвами стали кілька десятків людей.

Група військових зробила в ніч на 16 липня спробу збройного перевороту в Туреччині. Бунтівники захопили кілька вертольотів і танків, перекрили мости через Босфор у Стамбулі і стали обстрілювати з повітря урядові будівлі в Анкарі, а також перешкодили роботі каналів TRT і CNN Turk. Через кілька годин після оголошення про переворот силам, лояльним Ердогану, вдалося змусити бунтівних військових здатися.

У загальній складності за підозрою у причетності до заколоту затримано більше півтори тисячи чоловік.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення