Кількість жертв протестів в Ірані зростає: загинуло більше 100 чоловік

 СЕГОДНЯ

Вбивчі бензинові протести тривають в Ірані. Більше ста людей загинули в Ірані, де від вихідних не вщухають демонстрації проти підвищення цін на паливо.

За інформацією правозахисної організації Amnesty International, в двох десятках іранських міст жертвами силовиків стали не менше 106 осіб. Тоді як державні ЗМІ повідомляють лише про чотирьох загиблих правоохоронців і декількох протестуючих. Правозахисники кажуть – проти демонстрантів застосовують вогнепальну зброю. Тому насправді загиблих може бути і більше 200. На тлі протестів в Ірані відключили мобільний зв'язок та інтернет.

Варто нагадати, що недавно в мережі з'явилося відео, на якому видно, як двоє поліцейських стріляють з автомата по натовпу протестуючих, А потім тікають від розлюченого натовпу.

16 листопада демонстрації проходилив більш десятка міст Ірану. А, за повідомленнями в соціальних мережах і від цивільних журналістів, люди протестували не менш ніж в 37 містах країни.

Відзначимо, що нинішні демонстрації спалахнули після того, як уряд заявив, що почне обмежувати продаж палива в одні руки і підвищувати ціни через те, що економіка країни страждає від санкцій США.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення