Кишинев звинуватив Кремль в організації акцій протесту в Молдові

 СЕГОДНЯ

Мер Кишинева і за сумісництвом віце-голова Ліберальної партії Молдови Дорін Кіртоаке повідомив, що протести лівоцентристської опозиції організовані спецслужбами Росії, а лідери опозиції отримують підтримку з Кремля. Про це повідомляє Point.md.

"Безлади в Кишиневі – справа спецслужб Росії, а лідери Партії соціалістів Ігор Додон і "Нашої партії" Ренато Вусатий отримують підтримку з Кремля", – заявив мер молдавської столиці.

Інші протести Кіртоаке порахував корисними і правильними – він подякував громадянській платформі DA ("Гідність і правда") за демонстрації.

5 жовтня мер Кишинева вказав на те, що між акціями протесту різних політичних сил є велика різниця. За його словами, якщо DA виступає за європейський шлях, то прихильники Партії комуністів республіки Молдова (ПКРМ) і "Нашої партії" хочуть "тримати нашу країну в підпорядкуванні Москви і Кремля", передає портал Publika.md.

Акції протесту в Кишиневі стартували на початку вересня. Приводом послужила так звана "крадіжка століття" – скандал, що розгорівся ще навесні цього року через виведення 1 мільярда доларів в офшори з трьох найбільших банків країни. Демонстранти – переважно від руху "Гідність і правда" – вимагають дострокових парламентських виборів не пізніше весни наступного року, відставки уряду і президента і проведення всенародних виборів глави держави, а також повернення вкраденого з банківської системи мільярда євро.

З 25 вересня безстрокову акцію протесту проводять також Партія соціалістів і "Наша партія" проводять у Кишиневі безстрокову акцію протесту. Вони встановили кілька сотень наметів перед будівлями парламенту і міністерства сільського господарства.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення