Китай та Росія проводять спільні маневри у Південнокитайському морі

Китай та Росія розпочали спільні військово-морські навчання.

Військові навчання триватимуть вісім днів і зокрема включатимуть симуляцію захоплення ворожого острова у морі, де розташовано багато спірних островів, повідомляє Deutsche Welle.

Китайський та російський флоти у понеділок, 12 вересня, спільно розпочали військові навчання у Південнокитайському морі. Навчальна програма "Спільне море-2016" триватиме вісім днів і включатиме використання кораблів, підводних човнів, авіації, бронемашин-амфібій та морської піхоти. Серед завдань: маневри оборонного характеру, симуляція боїв із підводними човнами противника та захоплення морськими піхотинцями ворожого острова, пише інформагенція AP.

Китай та Росія поглиблюють співпрацю між своїми збройними силами. З 2012 року це вже п'яті спільні військові маневри двох флотів.

Пекін вважає усе Південнокитайське море своїм, однак два місяці тому суд у Гаазі виніс вердикт щодо територіальної суперечки у Південнокитайському морі - Китаю відмовили у праві вважати спірні острови своєю територією. Філіппіни, які і подали позов до міжнародного арбітражу, привітали вердикт. Китай не брав участі у судових слуханнях і не зважає на висновок суду. Зокрема на острови Спратлі, окрім Китаю, претендують, Філіппіни, В'єтнам, Малайзія, Тайвань та Бруней.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення