Китай вирішив спалювати ядерні відходи

 Лівий берег

Китай почне спалювати ядерні відходи від електростанцій і використовувати отримане в результаті цього тепло. Із цією метою в країні створено спеціальний сталевий сплав, який стане основою для зведення плавильного реактора. Про це пише South China Morning Post.

Система CIADS (China Initiative Accelerator Driven System) передбачає спалювання в реакторі ядерних відходів за допомогою прискорювача заряджених часток (протонів або позитивно заряджених іонів).

Пучком частинок пропонують обстрілювати вольфрамову мішень, яка після цього почне випускати швидкі нейтрони і руйнувати відходи. Перспективний сплав дозволить реактору утримати високотемпературні навантаження.

Площа установки становитиме 60 гектарів. Для охолодження реактора буде використовуватися не вода, а висококорозійні рідкі метали.

Установку планують звести до 2022 року в прибережній провінції Гуандун.

Комерційне введення реактора для спалювання відходів від атомних електростанцій може зайняти ще одне десятиліття. Створенням перспективного реактора і нового матеріалу займаються профільні інститути Китайської академії наук.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення