Кладіть бруківку: прем'єр дав українцям поради по виживанню на карантині

 РБК-Україна

16 тисяч гривень досить для української сім'ї з чотирьох осіб, щоб вижити в умовах карантину. Так вважає прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Шмигаль зазначив, що на дорожніх роботах кожен може отримувати по 6-8 тисяч гривень на місяць.

"Ну, наприклад, класти бруківку або озеленювачем, і так далі. По-перше, ми таким чином приберемо в наших містах, районах і в цілому в Україні за допомогою такої кількості і такої якості робочих місць. По-друге, як я вже говорив, ми дамо можливість людям вже зараз заробляти мінімальні кошти. Ідея така", - заявив Шмигаль.

Прем'єр-міністр вважає, що якщо обидва дорослих в сім'ї будуть класти і ремонтувати дороги, то за місяць така сім'я (з двома дітьми) зможе отримати 16 тисяч. На думку Шмигаль, це досить непоганий варіант для виживання.

"Для того, щоб харчуватися, достатньо. Якщо розглядати одяг, інші предмети і засоби побуту, тоді згоден. Але я повторюю, це не відкладання, ми говоримо суто про заробіток, щоб елементарно прожити", - розповів Шмигаль.

Зазначимо, що загальні доходи прем'єр-міністра Дениса Шмигаля за 2019 рік склали 3 389 062 грн з двох основних місць роботи та одного за сумісництвом. Від посади очільника Івано-Франківської ОДА посадовець отримав понад 229 тис грн, від ВП Бурштинська ТЕС АТ ДТЕК Західенерго - понад 2,2 млн грн, а від ТОВ "ДТЕК Східенерго" - понад 925 тис грн.

Крім того, Шмигаль задекларував сім об'єктів нерухомості серед яких чотири земельні ділянки, гараж, житловий та нежитловий будинки.

Нагадаємо, в Україні продовжили карантин до 11 травня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення