Клієнтів французьких повій почнуть штрафувати на 1500 євро

 Lenta.ru

Клієнтів французьких повій почнуть штрафувати на 1500 євро. Відповідний закон був схвалений парламентом країни, повідомляє RFI.

Закон «Про посилення боротьби з системою проституції» передбачає штраф для клієнта в розмірі 1500 євро (якщо його зловили в перший раз) і 3750 євро за кожне наступне правопорушення. Крім того, після другого разу ім'я клієнта потрапить у базу даних поліції, а його самого зобов'яжуть пройти спеціальний курс лекцій, де розкажуть про «зворотну сторону проституції». Прийнятий документ скасовує відповідальність самих повій за так зване «чіпляння до перехожих».

Досі згідно «Закону про внутрішню безпеку», повії загрожував штраф у ті ж 3750 євро — навіть якщо вона просто стоїть на вулиці. У Франції проституція не заборонена, але законом карається сутенерство. У новому законі є заходи, які повинні допомогти повії-чужестранці залишити професію.

Для цього передбачена видача тимчасового дозволу на проживання в країні терміном на шість місяців. Дозвіл могли видати і раніше, але для цього потрібно повії було розкрити свою клієнтську базу. Тепер вид на проживання дадуть без всяких умов, а держава буде виплачувати колишній «жриці кохання» щомісячну допомогу в розмірі 400 євро.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення