Кліп Адель побив рекорд Gangnam Style

 Lenta.ru

Кліп на пісню британської співачки Адель Hello встановив рекорд, набравши мільярд переглядів на YouTube за 88 днів, повідомляє Vocativ. Його найближчому супернику — відео Gangnam Style корейського репера PSY — знадобилося 159 днів, щоб досягти такого показника.

Кліп, який вийшов 22 жовтня 2015 року набрав за першу добу рекордні 27,7 мільйона переглядів.

Протягом наступних трьох місяців Hello викликав стабільно високий інтерес у глядачів, щодня додаючи по 10 мільйонів переглядів. Мільярдну позначку він подолав майже в два рази швидше, ніж Gangnam Style.

Це дозволило експертам прогнозувати, що Адель вдасться побити абсолютний рекорд за кількістю переглядів, утримуваний відео PSY, — 2,5 мільярда переглядів на 19 січня.

Адель Лорі Блю Еткінс — одна з найбільш успішних сучасних співачок.

Дебютна платівка «19» (2008) принесла їй дві нагороди «Греммі»: в номінаціях «Кращий новий артист» і «Краще жіноче вокальне виконання».

Другий альбом Адель назвали у Великобританії «бестселером тисячоліття».

В кінці листопада 2015 вийшов третій альбом — «25». Він побив рекорд, який упевненно утримував американським бойз-бенд 'NSYNC — за перший тиждень продажів диск Адель розійшовся тиражем три мільйони копій.

PSY (Пак Че Сан) випускає альбоми з 2001 року, але світовий успіх прийшов до нього в 2012 році після виходу треку Gangnam Style. Через високу популярность кліпу на цю пісню програмістам YouTube довелося модернізувати лічильник, так як він не був розрахований на реєстрацію такої великої кількості переглядів.

У листопаді 2015 року стало відомо, що влада Сеула збирається поставити пам'ятник танцю Gangnam Style.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення