Клофелінщик, який знаходив жертв біля нічних клубів, посадили за ґрати на 9 років

"Клофелінщика", жертвами якого стали 6 громадян, засуджено до 9 років позбавлення волі. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Києва.

"Засуджено 40-річного громадянина Азербайджану, який вчиняв розбійницькі напади на громадян з використанням сильнодіючого препарату. Встановлено, що обвинувачений та його спільники знайомилися з потерпілими біля торгівельних центрів та нічних клубів та запрошували до спільного розпивання алкогольних напоїв. Надалі, перебуваючи у відлюдних місцях, злочинці підсипали у напої потерпілих психотропну речовину, від якої останні втрачали свідомість, а приходили до тями лише наступного дня у лікарні. Користуючись безпорадним станом потерпілих, злочинці відбирали у жертв гаманці, мобільні телефони, золоті прикраси та інші цінні речі, які у подальшому здавали у місцеві ломбарди", - йдеться у повідомленні.

В період з травня по серпень 2017 року, перебуваючи на території Святошинського району столиці, зловмисники пограбували 6 потерпілих, у тому числі двох жінок, на загальну суму близько 170 тисяч гривень.

Попри те, що у судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав та всілякими способами намагався уникнути відповідальності, суд визнав доведеною вину чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.2 ст.185, ч.5 ст.27, ч.2 ст.186, ч.2 ст.187 КК України та призначив йому остаточне покарання у виді 9 років позбавлення волі.

"Крім того, суд задовольнив цивільні позови потерпілих про відшкодування завданої злочинами шкоди. Матеріали відносно інших співучасників виділені в окреме провадження та теж перебувають на розгляді у суді", - повідомили у прокуратурі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення