КНДР хоче статус ядерної держави

Міністерство закордонних справ Північної Кореї розповсюдило звернення до керівництва США, в якому просить визнати свою країну ядерною державою.

Про це заявив представник МЗС КНДР, передає Інтерфакс з посиланням на Центральне телеграфне агентство КНДР.

"Обама робить все можливе, щоб відмовити (КНДР) у стратегічному статусі ядерної держави. Але це настільки ж безглуздо, що і намагатися затьмарити сонце, закриваючись від нього долонею", - сказано в повідомленні Пхеньяну.

Нагадаємо, 5 вересня в КНДР відзвітували про проведення п'ятого і самого потужногоядерного випробування на полігоні в північно-східній частині країни.

В Радбезі ООН відповіли на ядерні випробування КНДР новими санкціями проти країни.

У Міноборони Південної Кореї заявили, що потужність вибуху ядерного заряду в ході північнокорейських випробувань склала близько 10 кілотонн.

Міністерство закордонних справ Китаю, Міжнародне агентство з атомної енергії і президент США Барак Обама засудили проведення ядерних випробувань Північною Кореєю. Глава американської держави заявив, що Пхеньян буде мати "серйозні наслідки".

Зазначимо, США, Росія, Китай, Японія, Південна і Північна Корея створили робочу групу для нерозповсюдження ядерної зброї у світі. У свою чергу Північна Корея покинула цю групу в 2003 році.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення