Кокаїнова справа: Аргентина підтвердила фото з літаком Медведєва

 Обозреватель

Жандармерія Аргентини підтвердила справжність фото з бортовим номером літака, який обслуговує перших осіб РФ, зокрема прем'єр-міністра Дмитро Медведєва і главу МЗС Сергія Лаврова, у справі про постачання кокаїну в РФ

"Опублікований фотоматеріал є офіційним, і він присутній в матеріалах слідства", - повідомили аргентинські силовики.

З цього приводу журналісти відправили запит офіційному представнику управління справами президента Росії Олені Криловій.

"Зв'язатися по телефону з нею не вдалося", - відзначили в ЗМІ.

Як повідомлялося, журналісти провели розслідування, в ході якого з'ясували, що бортовий номер літака з справи про постачання кокаїну з Аргентини в Росію збігається з номером літака льотного загону, який обслуговує перших осіб РФ.

На фотографіях з кримінальної справи про розкриття каналу постачання наркотиків з Аргентини в Росію, які опублікувала аргентинська жандармерія, є знімок з лайнером, в який вантажили валізи. У них, як припускали організатори каналу, повинні були знаходитися 400 кг кокаїну. Бортовий номер літака - 96023.

Маршрути лайнера збігаються з закордонними візитами перших осіб РФ. Літак з номером 96023 був в Мюнхені в той день, коли Лавров відвідував в цьому місті конференцію з безпеки, а також в містах, які в рамках свого азіатського турне відвідав Медведєв.

Нагадаємо, в грудні 2016 року аргентинські і російські спецслужби припинили контрабанду 389 кілограмів кокаїну в РФ в дипломатичному багажі. 12 валіз з наркотиком були виявлені на території школи російського посольства в Аргентині.

Крім того, аргентинська газета Clarin опублікувала розшифровку розмов фігурантів справи про постачання наркотиків.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що валізи з борошном, на яку підмінили наркотик, в Росію везли нібито на літаку екс-глави ФСБ Миколи Патрушева в дипломатичному багажі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення