Коли дійсно потрібно худнути, або як визначити свою зайву вагу

Бути стрункими і гарно виглядати прагнуть не тільки сучасні жінки різного віку, а й чоловіки. У боротьбі за ідеальну фігуру допомагають, як правило, дві основні умови – дієта і спорт. Часто до них додають третій спосіб, щоб якомога швидше позбутися від зайвих сантиметрів. Це препарати для схуднення: https://www.apteka24.ua/medikamenty/gormonaljnye-preparaty/pri-ozhirenii/, які мають комплексну дію. Але насправді спеціальні лікарські засоби розроблені з урахуванням особливостей ожиріння. Вони успішно застосовуються в лікуванні захворювання, основний симптом якого – надмірне скупчення жиру понад встановленої норми.

як визначити свою зайву вагу

Патологія буває самостійною або супроводжує інші хвороби. Згідно з оцінками міжнародних експертів ВООЗ, це глобальна епідемія сучасності і вона охоплює мільйони жителів планети. У більшості випадків причиною ожиріння стає переїдання, малорухливий спосіб життя, порушення обміну речовин. Серед більш рідкісних факторів-«провокаторів» – ендокринні захворювання та прийом гормональних препаратів.

Розпізнати патологічне збільшення маси тіла за рахунок жирової тканини нескладно. Потрібно розділити свою вагу (в кг) на значення зростання (в м), попередньо помножене на два. Отримане число – це індекс маси тіла (ІМТ), який дозволяє зорієнтуватися:

  • цифра нижче 18.5 відповідає дефіциту ваги,
  • в межах 19-24.9 – нормальній вазі,
  • в межах 25-29.9 – підвищеній масі тіла (предожиріння),
  • в межах 30-34.9 – ожиріння першого ступеня,
  • в межах 35-39.9 – ожиріння другого ступеня,
  • від 40 і вище – третього або четвертого ступеня.

Як боротися з ожирінням

Дорослі та діти з надмірною вагою піддаються багатьом захворюванням, а також підвищеному ризику ранньої смертності. Тому проблему необхідно своєчасно вирішувати, звернувшись до фахівця – гастроентеролога, дієтолога або ендокринолога. Лікар встановить правильний діагноз і призначить препарати для схуднення, якщо вони дійсно потрібні і будуть ефективні. При грамотному виборі засобу його діючі компоненти благотворно впливають на організм, призводять до нормалізації роботи травної системи. Хороші ліки прискорюють обмін речовин, виводять з організму зайву рідину, шкідливі речовини, шлаки і токсини.

Методи лікування ожиріння не обмежуються прийомом спеціальних лікарських засобів. Вони ґрунтуються також на комбінуванні правильної дієти з оптимальними фізичними навантаженнями і лікувальною фізкультурою. Основна терапія може бути доповнена харчовими добавками, фіточаями для зменшення апетиту і очищення кишечника, ваннами з активними речовинами, масажами і сеансами психотерапії.

У крайніх випадках можливе хірургічне втручання, якщо терапія не дає ніякого результату. До найбільш ефективних методів оперативного лікування відноситься внутрішньошлунковий балон зі спеціальною рідиною. Він заповнює частину шлунку і сприяє насиченню від більш малої кількості їжі. Також поширене шунтування, коли під час операції перетинають верхню частину шлунку і до нього підшивають петлю тонкої кишки. Це забезпечує швидке насичення від невеликих обсягів їжі, яка до того ж більше не потрапляє в дванадцятипалу кишку і тонкий кишечник.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення