Коли українці знімуть маски: в МОЗ зробили важливу заяву

 РБК-Україна

У разі зниження динаміки захворюваності на COVID-19 в Україні, масковий режим скасують до кінця літа. Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Більш того, в разі позитивного розвитку подій, це може статися навіть раніше. Якщо ж стане ясно, що спекотна погода не впливає на поширення коронавірусу, українцям доведеться носити маски до кінця року.

"Якщо число випадків буде йти до зниження, поліпшуватися, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а досить швидко вийдемо. Можливо, і дитячі садки відкриємо. Якщо будемо бачити, що сезонність не впливає на поширення інфекції, тоді буде складніше. Тоді будемо балансувати на цих 350-500 випадків і маска стане з нами невід'ємним другом до кінця цього року ", - сказав він.

Ляшко також повідомив, що наступний перегляд карантину запланований на 22 травня.

"Поки буде карантин, до тих пір ми будемо в масках, з антисептиками і соціальною дистанцією. Іншого виходу немає. Ми говоримо про те, що у нас розробляється поетапний план виходу з карантину. Ми вже зараз зм'якшуємо обмеження з 11 травня. Наступний етап перегляду карантину - 22 травня. Будемо дивитися розвиток епідситуації ", - резюмував він.

Нагадаємо, від коронавірусу в Україні померла 391 людина.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення